Geluid buiten, warmte binnen

Onze aluminium ramen en deuren vormen de grens tussen warm en koud en bufferen lawaai van buitenaf. Bij Oben denken we aan maximaal wooncomfort voor de eindgebruiker met onze luchtdichte, thermische en akoestische oplossingen

Thermische isolatie

De U-waarde of warmtedoorgangscoëfficiënt geeft aan hoe isolerend jouw buitenschrijnwerk is. Deze U-waarde bestaat nog eens uit drie onderverdelingen: De Uf-waarde die gaat over de isolatie van de profielen, de Ug-waarde voor het glas en de Uw-waarde die de totale waarde van jouw raam (profiel + glas) bekijkt. Wettelijk ben je verplicht om een Ug-waarde van 1,5 of kleiner te behalen. In realiteit zit je met dubbel glas vaak moeiteloos aan Ug-waardes van 1,1 of 1,0 en bij driedubbel glas aan 0,6.

Bij renovatieprojecten is het gewenste isolatieniveau niet altijd zo evident te behalen zoals bij nieuwbouw. Hierbij zoeken onze specialisten samen met jou naar maximaal resultaat voor jouw aluminium ramen en deuren in functie van de andere gebouwdelen zoals de muren en het dak.

Geluid buiten, warmte binnen

Akoestische isolatie

Schrijnwerk is meer dan profielen en beglazing, ook andere factoren hebben een impact op de akoestiek, zoals ventilatieroosters en eventuele rolluikkasten. Daarom bekijken we steeds het totaalplaatje om jouw akoestisch comfort te verzekeren.

Behalve de keuze van het glas, in functie van de lawaaibronnen, is ook een luchtdichte plaatsing cruciaal voor de geluidwerende werking. Een topprioriteit van onze ervaren installateurs.

Water- en winddicht

Onze profielen ondergaan een vervormingsproef tot 1450 Pascal (tot 175 km/u) en een veiligheidsproef tot 3000 Pascal (250 km/u). Als je weet dat een windsnelheid van 125 km/u overeenkomt met 12 Beaufort of een hevige storm, staat de winddichtheid van onze profielen buiten kijf. Ook de waterdichtheid is uiteraard gegarandeerd.