Nieuws

3 Tips voor de keuze van jouw buitenschrijnwerk

 

Bouwen doe je meestal maar één keer in je leven. Tijdens je bouwproces moet je heel wat moeilijke keuzes maken, iets waar Oben je graag bij helpt. Wij geven je alvast 3 tips die je kan gebruiken bij de keuze van jouw buitenschrijnwerk.

1. Hou rekening met de esthetiek van je woning

Het perfecte uitzicht van je woning zit hem vaak in de kleine details zoals buitenschrijnwerk dat naadloos aansluit bij de bouwstijl van je woning. Vraag daarom steeds naar referenties bij je leverancier. Hiermee krijg je een realistisch totaalbeeld van jouw keuze van schrijnwerk en bouwstijl.

Aarzel ook niet om stalen uit de toonzaal mee te nemen. Deze kan je tegen jouw keuze van bakstenen en dakpannen houden. Zo kan je de door jou gekozen combinaties grondig beoordelen. Heb je trouwens ook al eens gedacht aan een dakrand in dezelfde RAL-kleur als je ramen en deuren?

2. Kies voor duurzame materialen

Je huis is een investering voor het leven. Daarom kies je best voor duurzame materialen. Met ramen en deuren van aluminium zit je hier goed. Dit ultralicht, maar oersterk materiaal gaat meer dan 30 jaar mee, is onderhoudsvrij en bestaat in alle vormen en kleuren die je maar kan bedenken.

3. Ga voor veiligheid

Bij de keuze van je buitenschrijnwerk zet je best je veiligheid voorop. De kleine meerprijs die dat bij de aankoop met zich meebrengt, legt meteen de basis voor een veilige thuis. Rust je schrijnwerk standaard uit met veiligheidsbeslag en meerpuntsluitingen waardoor je deur op meerdere plaatsen in het kozijn vergrendelt. Je kan ook je alarmsysteem laten inbouwen in je ramen en deuren. Hier zie je later niets van én je schrijnwerk blijft gegarandeerd wind- en waterdicht.

  • 3 Tips voor de keuze van jouw buitenschrijnwerk