Nieuws

5 Anti-inbraaktips

Tijdens de donkere wintermaanden durven dieven wel eens vaker toe te slaan. Meestal kan een inbraak vermeden worden door een aantal simpele beveiligingsmaatregelen. Oben geeft je enkele tips zodat inbrekers bij jouw woning geen schijn van kans maken.

Meerpuntslot

Bij de keuze van je deuren, kies je best voor een beveiligde meerpuntsluiting met minstens drie sluitpunten. Dat wil zeggen dat je deur na het sluiten op minstens drie plaatsen vergrendeld is. Bij Oben rusten we al onze deuren standaard uit met een zevenpuntsluiting. Dat is momenteel de beste meerpuntsluiting op de markt.

Veiligheidsbeslag

Gemiddeld heeft een inbreker 2 minuten nodig om een slot te forceren. Hoe moeilijker je het hem maakt, hoe meer kans dat iemand hem ziet. Zorg daarom dat je cilinder nooit meer dan 3 mm uitsteekt uit het sleutelblad en kies voor een goed veiligheidsbeslag. Dit geeft extra versteviging rond de cilinder tegen afbreken. 

Veiligheidscilinder

Vandaag wordt er meestal een veiligheidscilinder voorzien in jouw deur. Die veiligheidscilinder moet in de eerste plaats het illegaal kopiëren van je huissleutels voorkomen. Enkel met het meegeleverde certificaat kan je een nieuwe sleutel laten aanmaken. Kies je voor een cilinder met een gevarenfunctie dan kan je met de juiste sleutel, ongeacht of er een sleutel binnen op de deur zit, toch altijd je woning binnen.

Schuiframen

Simpel, maar zeer efficiënt… Zorg voor een extra beveiliging door onderaan je schuifraam een precies passende stok te leggen tussen de stijlen. Je zal zien: je schuifraam beweegt geen centimeter meer! Bij Oben maken we deze stok uit aluminium in precies dezelfde kleur als je schuifraam en werken we hem af met twee rubberen kantjes zodat beschadigingen vermeden worden.

Technische snufjes

Automatisering wint aan populariteit. Een verhoogde beveiliging kan je bereiken met kaartlezers en duimsensoren, maar ook een sturing vanop afstand met je smartphone of tablet zijn mogelijk. Hiermee kan je steeds controleren of je voor- of achterdeur gesloten is.

  • 5 Anti-inbraaktips