Nieuws

5 goede redenen om een veranda te plaatsen

De veranda is voor veel mensen de favoriete plek in huis. Je kan er even helemaal tot rust komen of net gezellig vrienden en familie ontvangen. En er is meer, want deze vijf troeven zijn meteen de meest populaire redenen waarom onze klanten voor een veranda kiezen.

1. Multifunctionele extra ruimte

Een veranda is een handige manier om extra ruimte in huis te creëren die je op allerlei manieren kan benutten. Je kan er bijvoorbeeld je keuken of leefruimte mee uitbreiden. Of wat dacht je van een thuiskantoor met veel licht en uitzicht op je tuin? Dat klinkt in deze tijden zeker aantrekkelijk! Bovendien zijn veranda’s tegenwoordig zo goed geïsoleerd dat je er het hele jaar door plezier van hebt.

2. Meer licht in huis

Een veranda laat met zijn grote glaspartijen extra veel licht binnen en is dus een handig hulpmiddel om je hele woning lichter en luchtiger te maken. Daarnaast vervaagt de grens tussen binnen en buiten, waardoor je meer voeling krijgt met het buitenleven en je je tuin elk seizoen van dichtbij ziet veranderen.

Tip: vraag ons naar de geldende glasnormen en de verschillende mogelijkheden voor de beglazing van je veranda. We geven je met veel plezier advies over de U-waarde van je ramen en bekijken samen of je bijvoorbeeld gebaat bent met zonwerende beglazing of geautomatiseerde zonnescreens.

3. Groot aanbod stijlen en materialen

Heb je een klassieke, een landelijke of net een heel moderne woning? Dankzij de talrijke beschikbare stijlen en materialen ben je altijd zeker dat je veranda naadloos aansluit bij de rest van je woning. In de eerste plaats kies je het materiaal. Wil je zorgeloos kunnen genieten van je veranda? Dan is aluminium de beste keuze. Daarna kies je je jouw favoriete stijl en maken we jouw veranda volledig op maat.

4. Snelle plaatsing

In tegenstelling tot een traditionele aanbouw in hout of steen, gaat het plaatsen van een veranda heel snel. Je hebt op een mum van tijd een extra ruimte in huis die je meteen kan benutten. Bovendien is je woning in één klap meer waard dankzij de extra ruimte en het verhoogde wooncomfort. De investering in je veranda verdien je ruimschoots terug bij de eventuele verkoop van je woning.  

5. Weinig onderhoud

In verhouding met de extra ruimte die een veranda creëert, vraagt de structuur weinig onderhoud. Afhankelijk van vervuilingsfactoren en de mate van beregening was je je ramen 1 tot 4 maal per jaar, en verder zijn de aluminium profielen zo goed als onderhoudsvrij.

  • 5 goede redenen om een veranda te plaatsen