Nieuws

5 tips om offertes voor nieuwe ramen of deuren te vergelijken

Je wil nieuwe ramen of deuren voor je nieuwbouw- of renovatieproject? Dan is de kans groot dat je bij verschillende leveranciers een offerte opvraagt om te kunnen vergelijken. Maar waar let je het best allemaal op als je gaat vergelijken? Want de goedkoopste offerte is niet noodzakelijk de beste keuze, net zomin als de duurste een garantie is op kwaliteit.

1. Bekijk alle details

Voor een goede inschatting van de prijs heb je doorgaans aan drie tot vijf offertes genoeg. Kijk bij elke offerte grondig na wat precies in de prijs is inbegrepen en let ook op de materialen en merken die door een bepaalde leverancier worden gebruikt.

2. Vergelijk geen appelen met peren

Wanneer je een nieuwe auto wil kopen, kan je een basismodel niet vergelijken met een volledig uitgeruste wagen. Dat is net zo bij ramen en deuren. Afhankelijk van de profielen, het type beglazing, de ventilatie en de scharnieren zijn er soms grote prijsverschillen. Wil je bijvoorbeeld zonwerende beglazing of veiligheidsglas? Dan betaal je in eerste instantie iets meer, maar geniet je achteraf wel van extra comfort. Heb je specifieke wensen of behoeften? Vraag dan zeker een aangepaste offerte zodat je correct kan vergelijken.

3. Ga voor de beste prijs-kwaliteitverhouding

Je wil enerzijds niet met minderwaardig materiaal achterblijven, maar ook niet te veel betalen. Ga daarom zeker na met welke merken elke leverancier werkt. Bij Oben hanteren we de strengste kwaliteitseisen om onze merken te selecteren en communiceren we openlijk over die keuze omdat we ervan overtuigd zijn dat we met topkwaliteit werken. Voor onze raamprofielen werken we bijvoorbeeld al meer dan 50 jaar samen met Reynaers Aluminium.

4. Leer de leveranciers beter kennen

Van materialen tot service, wanneer je met iemand in zee gaat, is het volledige plaatje belangrijk. Je kan in eerste instantie al eens online kijken naar recensies en getuigenissen van andere klanten.

5. Bezoek de bedrijven

Aarzel zeker ook niet om een afspraak te maken bij de firma’s zelf. Bij Oben ben je uiteraard welkom in onze showroom, maar krijg je ook de kans om de volledige productie een keertje te zien. Zo kan je tijdens een rondleiding in ons atelier de productiekwaliteit met eigen ogen vaststellen.

Actiemaand

Wil je graag onze toonzaal en productieruimte bezoeken? Dat komt goed uit! De hele maand maart is actiemaand bij Oben. Maak telefonisch een afspraak op 011/81 49 06, kom langs voor een kop koffie en ontdek de laatste nieuwigheden in onze toonzaal.

  • 5 tips om offertes voor nieuwe ramen of deuren te vergelijken