Nieuws

5 tips voor de lenteschoonmaak

Met de lente in het vooruitzicht plannen veel mensen hun jaarlijkse lenteschoonmaak. Een ideaal moment om de donkere wintermaanden achter je te laten en je huis op te frissen voor die eerste zonnestralen. Kijk je ertegen op, of weet je niet waar je moet beginnen? Onze 5 tips helpen je op weg. 

Tip 1: Voorbereiding is de helft van het werk

Begin niet doelloos te poetsen, maar werk planmatig. Als je geen zin hebt om alles op één dag te doen, kan je het werk ook over meerdere dagen verdelen. Deel de schoonmaak op in individuele taken en zorg dat je alle materiaal in huis hebt voor de taakjes die je die dag wil doen. 

Tip 2: Was ramen en deuren

Is het bewolkt, maar niet regenachtig? Perfecte omstandigheden om je ramen en deuren aan te pakken. Verwijder eerst ernstig vuil met materiaal dat geen krassen maakt op je ramen zoals een zachte handborstel. Daarna zeep je je ramen in met lauw water en een niet-agressief schoonmaakmiddel. Dit doe je van boven naar onder zodat je van de minst naar de meest vuile zones gaat. Vergeet ook zeker je aluminium profielen niet te reinigen. Reynaers heeft de Reynawash color en ano voor het doordeweekse poetswerk en de Reynovator 718 voor het zwaardere vuil en om de glans van oudere profielen te doen herleven. Alle producten kan je vinden in onze toonzaal.

Tip 3: Fris je interieur op 

Ga voor een nieuwe verflaag in je keuken, woonkamer of slaapkamer. Dat geeft meteen een andere uitstraling aan je woning. Een minimale inspanning voor maximaal resultaat? Ga dan eens voor een accentmuur met behangpapier. Als je besluit om je interieur onder handen te nemen, overweeg dan ook een herinrichting. Door dezelfde meubels te herschikken kan je je interieur een heel nieuw gevoel geven. 

Tip 4. Schrob het terras

Niets zo fijn als genieten van de eerste zonnestralen op je eigen terras. Was je tuinmeubelen, schrob je terrasvloer, behandel eventuele houten elementen en verzorg of herplant je bloembakken. Heb je een schuifraam dat uitkomt op je terras, dan was je dit best na dit klusje zodat je niet opnieuw moet beginnen.

Tip 5. Onderhoud aluminium buitenschrijnwerk

Zorg dat je investering jaar na jaar blijft stralen door het 2 maal per jaar onder handen te nemen. Controleer de vormvastheid van dichtingen, de werking en hechting van de beweegbare delen en (de) sluitpunten van ramen en deuren. Verwijder hier stof en onzuiverheden en smeer scharnier- en sluitpunten in met lichte olie. Ook je rubbers behandel je best even voor een optimale levensduur. Voor dit klusje kan je in onze toonzaal terecht voor een Reynacare box met 3 kwalitatieve onderhoudsproducten.

  • 5 tips voor de lenteschoonmaak