Nieuws

6 Tips om je aluminium buitenschrijnwerk te laten stralen

Aluminium buitenschrijnwerk is onderhoudsvriendelijk én voor het leven. Geen spleten waar vuil zich kan ophopen, een perfecte afwerking die geen vuil aantrekt en geen jaarlijkse schilder- of verniswerken. Een regelmatige poetsbeurt is wel aangewezen en met een minieme onderhoudsbeurt blijft je buitenschrijnwerk jaar na jaar stralen.

3 tips voor het reinigen van je aluminium ramen

  1. Plan twee maal per jaar een poetsbeurt in. In stedelijke gebieden met een hogere vervuiling kan dat oplopen tot vier maal per jaar.
  2. Gebruik lauw water met een niet-agressief (PH-neutraal) schoonmaakmiddel.
  3. Eindigen doe je met Reynawash color of ano voor een optimaal behoud van glans en kleur van jouw profielen.

3 tips voor het onderhoud van je aluminium schrijnwerk

  1. Werk steeds met een anti-pluisdoek.
  2. Controleer jaarlijks de correcte plaatsing en vormvastheid van de dichtingen en kijk de werking en hechting van de beweegbare delen en sluitpunten van je buitenschrijnwerk na. Denk ook aan de drainagegaten en maak de openingen vrij voor een goede waterafvoer.
  3. Verwijder stof en andere onzuiverheden op de beweegbare delen zonder water of reinigingsmiddelen en smeer scharnier- en sluitpunten in met lichte olie. Gebruik zeker geen siliconenhoudende smeermiddelen of zuurhoudende vetten of oliën.

Reynaerts heeft een gamma van onderhoudsproducten die je helpen om je schrijnwerk in topconditie te houden. Vind ze terug in onze toonzaal of vraag ernaar bij één van onze medewerkers. 

  • 6 Tips om je aluminium buitenschrijnwerk te laten stralen