Nieuws

Alle voordelen van een veranda

Het is een cliché, maar met een veranda kan je het hele jaar door genieten van je tuin. De veranda’s vandaag zijn tot in de puntjes afgewerkt en voldoen aan de huidige isolatienormen. Maar veranda’s hebben meer te bieden dan dat. Wij sommen nog wat extra troeven op! 

Een veelzijdige extra ruimte

Ben je op zoek naar extra vierkante meters voor je woning wegens plaatsgebrek? Dan kan een veranda de oplossing bieden. Snel geplaatst en perfect afgewerkt vormt een veranda een extra ruimte die je op verschillende manieren kan inzetten. Van speelhoek voor de kinderen over een uitbreiding van de keuken tot een rustige lees- of zithoek. Wist je trouwens dat door de ruimtewinst ook de waarde van je woning stijgt?

Maatwerk in alle stijlen

Om je veranda en woning tot één geheel te maken kan je kiezen uit een aanbod van verschillende materialen en stijlen. Standaard kan je een veranda in aluminium, pvc of hout laten maken. Elk materiaal heeft voor- en nadelen en een eigen kostenplaatje. Eenmaal de beslissing van het materiaal genomen is, bepaal je de stijl: modern, landelijk of een klassiekere stijl. Een goede verandabouwer werkt je een ontwerp op maat uit dat perfect aansluit op jouw wensen. 

PS: Denk op voorhand na over de levensduur van je veranda: een aluminium exemplaar gaat levenslang mee terwijl een houten veranda na een 30-tal jaar aan vervanging toe is.

Grotere lichtinval

Gekenmerkt door grote glaspartijen haalt een veranda letterlijk de zon en het licht in huis. De overgang tussen binnen en buiten vervaagt waardoor je meer voeling met het buitenleven krijgt. Voor de beglazing van je veranda zijn de mogelijkheden eindeloos: welke U-waarde wil je behalen, hoe dik moet het glas zijn, wil je zonwerende beglazing of heb je veiligheidsglas nodig? Vraag dus zeker advies over de geldende glasnormen en de verschillende mogelijkheden.

Weinig onderhoud

Afhankelijk van jouw materiaalkeuze kan een veranda niet zo veel onderhoud nodig hebben. De ramen regelmatig wassen is de voornaamste klus, het onderhoud van de profielen is iets wat je één à twee keer per jaar moet doen. Houten profielen vragen het meeste werk met behandelen terwijl aluminium profielen zo goed als onderhoudsvrij zijn.

  • Alle voordelen van een veranda