Nieuws

Bedien je rolluiken en screens met 1 druk op de knop

Het gebruik van een optreklint of draaistang om je rolluiken, screens of jaloezieën te bedienen, wordt stilaan verleden tijd. Meer en meer mensen maken gebruik van de laatste technologische ontwikkelingen op vlak van automatisatie en kiezen voor een verhoogd bedieningscomfort met systemen zoals Somfy io. Die laten je toe om alles vanop een afstand te regelen en je rolluiken of zonwering met één klik te open of te sluiten.

Draadloze bediening

De eerste generatie gemotoriseerde rolluiken of zonwering werd aangestuurd door een bedieningspaneel dat via een kabel in de muur met de motor verbonden is. Tegenwoordig wordt er echter meer en meer gebruik gemaakt van draadloze technologie zodat je alles kan besturen via een afstandsbediening of via een app op je smartphone of tablet. Zo kan je eender waar ter wereld je rolluiken, screens, jaloezieën, etc. openen of sluiten met één druk op de knop.  

Voordelen

Naast het verhoogde bedieningscomfort, geniet je met geautomatiseerde rolluiken of zonwering van een aantal extra voordelen. Zo heb je enkel een voeding nodig naar de motor, waardoor je geen kabelgoten moet voorzien of extra elektriciteitskabels moet leggen. Ideaal wanneer je bij een renovatie zonwering of nieuwe rolluiken wil installeren.

Bovendien kan je met een io-homecontrol®-systeem alles programmeren voor een optimaal comfort in huis. Wanneer het donker wordt, laat je bijvoorbeeld je rolluiken en screens automatisch dichtgaan zodat je huis beschermd is tegen de koude nacht en nieuwsgierige blikken buiten worden gehouden. Ben je niet thuis en wil je toch graag weten of alles ok is? Dan kan je via je smartphone of tablet op afstand controleren of je rolluiken wel goed dicht zijn en je lamellen in de gewenste stand staan.

Automatisatie uitbreiden

Een bijkomend voordeel is dat je het io-systeem bijna ongelimiteerd kan uitbreiden en op elk moment nieuwe apparatuur met io-technologie kan toevoegen. Dat kan gaan van een handzender of een tijdklok tot de integratie in Tahoma, de betaalbare totaaloplossing van Somfy. Met een tijdklok kan je bijvoorbeeld simuleren dat je thuis bent, terwijl dat niet het geval is om zo inbrekers op het verkeerde been te zetten. Of je programmeert je zonwering en rolluiken voor een efficiënt gebruik doorheen de dag om je energiekosten eenvoudig te verlagen.

Automatisatie bij Oben

Somfy is onze huisleverancier voor de automatiseringssystemen van rolluiken en zonwering. Bij Oben zijn we dan ook bekend met alle aspecten van Somy io en helpen je graag om het systeem op jouw maat af te stellen. Onze medewerkers hebben hiervoor een opleiding gevolgd en kunnen je dus snel en efficiënt op weg helpen om het meeste uit het bedieningssysteem te halen.

Heb je nog vragen over het automatiseren van je rolluiken of zonwering of wil je graag de werking van het automatiseringssysteem van dichterbij bekijken? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen of een bezoekje te brengen aan onze ruime toonzaal

  • Bedien je rolluiken en screens met 1 druk op de knop