Nieuws

Energiezuinig schrijnwerk = elke maand besparen!

Investeer je binnenkort in nieuwe ramen en deuren? Ga dan meteen voor duurzame profielen en hoogrendementsbeglazing. Zo geniet je van een lage energiefactuur én tal van premies. Wij lijsten ze graag voor je op.

1. De Vlaamse renovatiepremie

Deze premie geldt voor grondige renovatieprojecten waarvoor je minstens 10.000 euro (excl. btw) aan facturen kan indienen. Er zijn wel een aantal voorwaarden. Zo is er een inkomensgrens, moet je woning in Vlaanderen liggen en minstens 25 jaar oud zijn. 

2. De combipremie

Wie zijn ramen vervangt en tegelijkertijd muurisolatie overweegt via de buitengevel of spouw, komt in aanmerking voor de combipremie van de Vlaamse overheid. Voor het vervangen van enkel glas krijg je € 48/m² met een maximum van 1.680 euro. Voor dubbel glas is dat € 60/m² met een maximum van 2.100 euro.

3. Premie van de netbeheerder

Het laten plaatsen van hoogrendementsbeglazing geeft recht op een premie van je netbeheerder. Voor het vervangen van enkel glas door HR-glas krijg je € 12/m² met een maximum van 300 euro. Voor dubbel glas is dat € 15/m² met een maximum van 375 euro. Ook hier zijn nog bijkomende voorwaarden. 

4. Gemeentelijke premies

Vraag zeker eens na bij jouw gemeente welke premies zij aanbieden. Je kan daarvoor terecht bij de dienst stedenbouw.

 

Premie gegarandeerd

Bij Oben mag je er zeker van zijn dat alle ramen en deuren voldoen aan de strengste normen en voorwaarden voor de aanvraag van premies. We houden rekening met de U-waarde van zowel de profielen als de beglazing. 

Advies nodig?

Heb je vragen over deze premies? Spring gerust binnen in onze toonzaal. Onze medewerkers staan klaar om je hierin te adviseren. Op onze site vind je ook alle aanvraagformulieren terug. 

  • Energiezuinig schrijnwerk = elke maand besparen!