Nieuws

Hoe aluminium snoeit in jouw energiefactuur

Natuurlijk speelt uitzicht een rol in je keuze voor een bepaald raamprofiel. Maar als energiebewuste (ver)bouwer sta je uiteraard ook stil bij de isolerende waarde van je buitenschrijnwerk. Aluminium is twee keer de logische keuze. Over smaakt valt misschien niet te twisten, maar de energetische voordelen staan wel vast. Net zoals die fikse besparing op jouw verwarmingskosten.

Aluminium raamprofielen liggen vandaag goed in de markt. Hun strak uitzicht leent zich perfect voor hedendaagse architectuur. Maar ook in een meer klassieke bouwstijl kan je er alle kanten mee uit. Voor grote glaspartijen is het materiaal technisch gezien zelfs de enige optie. Want hout en PVC haken op een bepaald punt af bij grote overspanningen. Of denk je dat het toeval is dat nieuwbouwers zo vaak kiezen voor aluminium?

Het geheim...

Ook isolerend gezien staat aluminium zijn mannetje. Best ook, want 20 % van de warmte in jouw woning gaat verloren langs het buitenschrijnwerk. Al moeten we eerlijk zijn: aluminium op zich legt geen topscore voor. Maar toch isoleert het minstens even goed als zijn tegenhangers...

... zit 'm in de kamers

Hoe dat kan? Denk je dat een profiel vanbinnen enkel en alleen bestaat uit aluminium? Mis! Het geheim zit 'm in de kamers. Een aluminium profiel bestaat uit verschillende kamers, opgebouwd uit isolerend materiaal. Elke kamer is een extra buffer tussen binnen en buiten, tussen jouw warme woning en de koude temperaturen.

Advies op maat

Elk (ver)bouwproject is anders. Wil je weten wat voor jouw woning de beste keuze is? Welk meerkamerprofiel past in jouw energetisch plaatje? Of je nu moet gaan voor dubbel of driedubbel glas? Neem gerust contact met ons op. Of breng een bezoekje aan onze toonzaal. Wij helpen je graag verder!

  • Hoe aluminium snoeit in jouw energiefactuur