Nieuws

Hou je woning koel met deze 3 tips

Overdag puffen en zweten en ’s nachts wakker liggen, het is voor velen een jaarlijks terugkerend fenomeen. Er is opnieuw een hittegolf, en dat zorgt altijd voor veel ongemak. Gelukkig hebben wij enkele nuttige tips om je woning te wapenen tegen de warmte. Zo houd je de warmte buiten en het hoofd koel.

Ga voor zonwerende beglazing

De meeste warmte komt via je ramen naar binnen. Hoeveel energie je ramen doorlaten, zie je aan de zontoetredingsfactor. Hoe hoger die factor, hoe meer warmte het glas doorlaat. Dat hangt samen met de lichttransmissiefactor, die aangeeft hoeveel licht er binnen komt. Met zonwerende beglazing krijgt de buitenste glaslaag een coating die de warmte afblokt. De lichtinval blijft behouden, maar de warmte blijft buiten.

Plaats zonwering

Doorgedreven isolatie en een luchtdichte bouwschil maken je woning erg energiezuinig. Omdat er nauwelijks warmte ontsnapt, bespaar je flink op verwarmingskosten. Dat is een prima zaak doorheen het jaar, maar in de warme zomermaanden zorgt het in veel woningen voor oververhitting. Met een kwalitatieve zonwering ben je de oververhitting een stapje voor. Wist je dat je tot 90% van invallende warmte kan afblokken met screens of zonwering? Dat percentage ligt zelfs nog hoger als je voor een geautomatiseerde zonwering kiest.

Installeer vliegenramen

Als het buiten warmer is dan binnen, hou je maar beter je ramen en deuren dicht. De koele nachten zijn dan weer ideaal om je woning te verluchten. Wil je ’s nachts onbezorgd je ramen openzetten? Installeer dan een vliegenraam. Een standaard vliegenraam is niet zo duur en verhoogt je wooncomfort aanzienlijk. Heb je speciale ramen? Er zijn verschillende systemen zodat we voor elk raam een oplossing op maat hebben.

  • Hou je woning koel met deze 3 tips