Nieuws

Kies de juiste screen voor jouw woonsituatie

Voor nieuwbouw of renovatie, in een appartement of lage-energiewoning, voor grote ramen of kleinere glaspartijen, wanneer je voor screens kiest, is het belangrijk om naar het volledige plaatje te kijken. Alleen zo kan je optimaal genieten van je zonwering en ben je bij de volgende hittegolf zeker dat je woning niet oververhit raakt.

Opbouwscreens

Je bouwt een nieuwe woning of wil in de nabije toekomst renoveren en je ramen volledig vervangen? Dan zijn opbouwscreens de ideale oplossing. Die worden samen met de ramen als één geheel in de woning gemonteerd. Ze kunnen perfect worden weggewerkt in het interieur of je ervoor kiezen om de voorplaat zichtbaar te laten in de raamopening en af te werken in een passende RAL-kleur. Zo vormen raam en screenkast één mooi geheel. Goed om te weten is dat de opbouwkasten van onze leverancier Wilms voorgeïsoleerd zijn waardoor warmteverlies tot een minimum wordt beperkt.

Voorzetscreens

Wie tijdens het bouwen van zijn woning geen ruimte heeft voorzien voor screens kan kap- en breekwerk vermijden met voorzetscreens. Deze worden immers voor je raam geplaatst en hebben een kleine kast die geen afbreuk doet aan het zicht van je woning. De kast wordt ofwel op de gevel boven het raam geplaatst, ofwel in de dagopening tegen het raamprofiel. Om ervoor te zorgen dat de screenkast mooi aansluit bij de stijl van je woning kan je kiezen tussen een rechte, afgeschuinde of ronde kast.

Inbouwscreens

Bouw je een passief- of lage-energiewoning? Dan zorgen de ZipX® Zero screens van Wilms niet alleen voor een efficiënte zonwering maar ook voor extra energievoordelen. Met de windvaste verticale inbouwscreen behoud je gedeeltelijk het zicht naar buiten, terwijl de rechtstreekse zonnestraling wordt tegengehouden. Bovendien bieden de ZipX® Zero inbouwscreens een luchtdichte oplossing die het S-peil van je woning met maar liefst 3S-punten kan verlagen. Daardoor geniet je van een optimaal binnenklimaat het hele jaar door en een lagere energiefactuur.

Advies nodig?

Twijfel je welk type screen het meest geschikt is voor jouw woning? Breng gerust een bezoekje aan onze toonzaal. Daar kan je de screens bekijken en staan onze medewerkers klaar om je met professioneel advies de juiste keuze te helpen maken. Als je niet meteen de tijd vindt om bij ons binnen springen, lees dan zeker even onze handige tips. Zo weet je direct waar je op moet letten bij het kiezen van je screens.

  • Kies de juiste screen voor jouw woonsituatie