Nieuws

Luchtdicht bouwen met aluminium ramen

Vanaf 2021 wordt bouwen volgens de BEN-principes de standaard voor nieuwbouwwoningen in heel Europa. Je woning mag dan niet meer energie verbruiken dan ze produceert. De warmteverliezen moeten dus echt tot een minimum worden beperkt. Als je weet dat ongeveer 25% van het energieverlies veroorzaakt wordt door een gebrekkige luchtdichtheid, is het logisch dat luchtdicht bouwen het streefdoel is.

Energievriendelijk bouwen

Ga je voor een passieve of lage energiewoning? Dan moet je sowieso een luchtdichte bouwschil voorzien. Maar ook andere bouwprojecten die tegenwoordig worden opgestart moeten aan de strenge energienormen voldoen. Hier wordt dus ook best al aandacht besteed aan de luchtdichtheid want die bepaalt mee het E-peil van het gebouw. Zo kan een goede luchtdichtheid het E-peil al tot 15 punten laten dalen.

Luchtdichte plaatsing van je aluminium ramen

Om het warmteverlies tot een minimum te beperken, ontwikkelden we samen met onze partner Reynaers Aluminium een systeem om je aluminium ramen luchtdicht te maken. Na een luchtdichte plaatsing van je aluminium buitenschrijnwerk, ben je zeker dat het optimaal aansluit op zowel de buitengevel als de binnenmuren en dat er dus via deze weg geen energie verloren gaat.

Luchtdichte ramen in de praktijk

Onze vakmannen pakken de luchtdichte plaatsing van je aluminium ramen stap voor stap aan zodat je zeker bent van een optimaal resultaat. Net voor de plaatsing van je raam kleven ze een zwelband op de buitenzijde ervan zodat er een goede dichting is tussen het raam en je buitengevel. Vervolgens wordt de binnenzijde tussen het aluminium raam en het metselwerk opgespoten met isolerend schuim voor een thermische en akoestische isolatie.

Als laatste bevestigen ze een extra profiel aan de binnenzijde van het raam waarop een luchtdichte folie wordt gekleefd. Deze wordt aan één zijde op het raam gekleefd en aan de andere zijde op de binnenmuur om een luchtdichte afsluiting te garanderen. Daarna kan de stukadoor aan de slag om hierover het pleisterwerk te plaatsen.

Wil je graag eens met eigen ogen zien hoe het systeem achter luchtdichte aluminium ramen precies werkt? Spring dan gerust eens binnen in onze ruime toonzaal.

  • Luchtdicht bouwen met aluminium ramen