Nieuws

Luchtdicht bouwen mét rolluiken

Met de strengere energieregelgeving en EPB-richtlijnen is er een negatieve perceptie ontstaan over het plaatsen van rolluiken bij renovatie of in een nieuwbouwwoning. Die zouden namelijk de luchtdichtheid van je woning in het gedrang brengen en zelfs een negatieve impact hebben op het E-peil.

Het probleem?

Bij het plaatsen van een inbouwrolluik wordt het volledige rolluik weggewerkt in je bouwschil. Hierdoor worden ter hoogte van de rolluikkast de isolatie en bouwschil onderbroken. Zeker bij rolluiken met een manuele bediening, waar je een gleuf hebt voor het rolluiklint, is dit een probleem. Fabrikanten besteden vandaag wel aandacht aan de isolatie van de rolluikkast voor betere resultaten. Daarnaast maakt een goede plaatser (de partner van je buitenschrijnwerk) van je rolluiken ook een wereld van verschil.

De oplossing

Onze vaste fabrikant Wilms lanceerde dit jaar de ShutterX®: het eerste volledig luchtdichte rolluik. Het rolluik wordt ingebouwd in de spouwmuur met tal van nieuwe technieken die de weggenomen isolatie bij de plaatsing van de rolluikkast vervangen. Het geheel kan vervolgens afgewerkt worden in een RAL-kleur naar keuze zodat het naadloos op je buitenschrijnwerk en woning aansluit. Ook de plaatsing van vliegenramen en -deuren blijft mogelijk.

Liever een screen?

Deze zijn al sinds 2013 in luchtdichte varianten te verkrijgen. Wilms ontwikkelde toen de ZipX®Zero die eveneens naar jouw wensen en noden aangepast kan worden.

 

Vanaf augustus 2018 zullen de eerste luchtdichte rolluiken klaar zijn om te plaatsen in woningen. Kom nu langs in onze toonzaal en bespreek alle opties voor je buitenschrijnwerk.

  • Luchtdicht bouwen mét rolluiken