Nieuws

Maak je woning winterklaar

De koude winterdagen komen er weer aan en dat wil zeggen dat het stilaan tijd wordt om jouw woning winterklaar te maken. Oben verzamelde enkele handige tips om je buitenschrijnwerk in tiptop conditie te brengen zodat je moeiteloos de koude dagen doorstaat.

Controleren

Controleer de correcte plaatsing en de vormvastheid van de dichtingen en sta even stil bij de werking en hechting van de beweegbare delen en sluitpunten. Kijk ook de drainagegaten na en maak openingen vrij voor een goede waterafvoer.

Behandelen

Bij het sluiten van je ramen en deuren, drukt een rubber op het aluminium. Om die soepel te houden en de levensduur te verlengen, behandel je de rubbers best twee keer per jaar met een onderhoudsproduct voor dichtingen. Hierdoor verminder je ook de kans op het kleven van je rubbers zodat ze in de winter niet kunnen vastvriezen.

Smeren

Om ervoor te zorgen dat je ramen en deuren vlot open en toe blijven gaan, kan je best één tot twee keer per jaar je scharnierpunten van je buitenschrijnwerk proper maken en insmeren met een lichte olie. Gebruik hiervoor geen siliconehoudende smeermiddelen of zuurhoudende vetten of oliën. Smeer ook de sloten van je deur en niet te vergeten je cilinder. Voor de cilinder gebruik je best een daarvoor bestemde olie of grafiet.  Hierdoor blijft je slot soepel werken en je sleutel in je cilinder vlot draaien. Zo voorkom je dat slot en cilinder vastvriezen in de winter.

Isoleren

In een (oudere) woning ontsnapt nog steeds veel warmte via spleten en kieren. Tochtstrips aanbrengen langs ramen en deuren is een oplossing, maar als je het probleem op een goede en permanente manier wil aanpakken, kies je best voor isolerende ramen en deuren.

Efficiënt verwarmen

Heb je isolerende ramen en deuren? Dan is het kwestie van de warmte binnen te houden. Ontlucht je radiatoren zodat ze hun maximale rendement halen en zorg dat je woning nooit te veel afkoelt. Met een minimum van 16°C moet je verwarming niet al te veel inspanningen leveren om terug de gewenste temperatuur te behalen.

Producten om je ramen en deuren winterklaar te maken vind je in de Reynacare box die te verkrijgen is in onze toonzaal. Meer uitleg over de box of hoe de producten werken kan je zien via volgend filmpje.

  • Maak je woning winterklaar