Nieuws

Muggen en vliegen buiten houden? Dit zijn de opties

Niets zo vervelend als vliegen of muggen in huis. Ze gaan steeds weer ergens anders zitten en zoemen te pas en te onpas rond je oren. Om muggen, vliegen en andere insecten efficiënt buiten te houden, bieden we bij Oben verschillende mogelijkheden. Ontdek in dit artikel de oplossingen die het best bij jouw woning passen zodat ook jij binnenkort je ramen of deuren met een gerust hart kan openzetten.

Muggenramen

Muggenramen zijn een erg gebruiksvriendelijke en efficiënte manier om insecten buiten te houden. Ze worden met enkele klemmetjes vastgezet op het profiel van je ramen en zijn eenvoudig af te nemen wanneer je ze wil schoonmaken. Om ervoor te zorgen dat je muggenramen het aanzicht van je woning zo weinig mogelijk veranderen, geven we ze dezelfde RAL-kleur als je raamprofiel. Bovendien letten we er bij Oben altijd op dat als je ramen met verdelingen hebt, het horizontale verstevigingsprofiel altijd gelijnd is op de lijntjes in het raam. 

Plissémuggenraam

Uiteraard voorzien we voor schuifdeuren ook schuivende muggenramen. Heb je niet genoeg ruimte aan je schuifdeur om een gewoon muggenraam te voorzien? Dan is het plissémuggenraam de ideale oplossing. Dat wordt in de opening van de schuifdeur geplaatst en niet op het profiel van de deur. Ideaal dus als je je schuifdeur combineert met een rolluik of screen. Bovendien kan je het plissémuggenraam gemakkelijk open en dicht vouwen zodat je niet tegen het gaas hoeft te kijken wanneer je schuifdeur toe is.

Muggendeuren

Wie graag regelmatig zijn achterdeur openzet, installeert best een muggendeur. Hierin voorzien we een magneetstrook over de volledige hoogte van de deur zodat die mooi aansluit en een pompje dat ervoor zorgt dat de deur zachtjes dicht gaat. Wil je voorkomen dat je kinderen in hun enthousiasme door het gaas trappen met hun voeten? Dan kan je ook een plintje onderaan de deur laten installeren dat, net als het kader, in dezelfde kleur als je ramen en deuren wordt gemaakt.

Zwarte gaas

Vroeger werd er standaard met een lichtgrijze gaas gewerkt in muggenramen en -deuren, maar anno 2020 kan je de kleur van het gaas afstemmen op je schrijnwerk. Heb je bijvoorbeeld zwarte ramen? Dan kan je bij Oben nu ook kiezen voor zwarte gaas. Dankzij het optisch effect van de zwarte kleur lijkt je muggenraam transparanter en werkt het minder storend wanneer je naar buiten kijkt.

Petscreens

Voor de kattenliefhebbers raden we petscreens aan. Wanneer katjes hun klauwen in je muggenraam of -deur zetten, zal het gewone gaas snel vernield zijn. Bij petscreens wordt er gebruik gemaakt van een versterkte gaas die bestand is tegen klauwen. Zo krijgt je favoriete huisdier je muggenraam veel moeilijker stuk.  

Wil je de verschillende oplossingen eens met eigen ogen zien? Of heb je nog vragen rond het plaatsen van een muggenraam of -deur? Breng gerust een bezoekje aan onze toonzaal. Onze specialisten beantwoorden met plezier al jouw vragen. 

  • Muggen en vliegen buiten houden? Dit zijn de opties