Nieuws

Nieuwe ramen of deuren? Vergelijk je offertes met deze tips

Als je op de markt bent voor nieuwe ramen of deuren, dan doe je er goed aan om een aantal offertes op te vragen en die te vergelijken. De totaalprijs vertelt lang niet het hele verhaal. Zo is de goedkoopste offerte niet altijd de beste keuze, net zomin als de duurste een garantie is op kwaliteit. Waar moet je dan wel op letten? Oben geeft je enkele tips.

Bekijk de details

Aan een drie- tot vijftal offertes heb je meestal genoeg om een goede inschatting van de prijs te hebben. Geen twee offertes zijn exact hetzelfde. Ontleed elk dossier afzonderlijk en ga na wat in de prijs is inbegrepen. Worden de gebruikte materialen duidelijk vermeld? Weet je hoeveel werkuren er berekend zijn? Vraag gerust een gedetailleerde opsplitsing van de prijs zodat je precies weet waarvoor je betaalt.

De juiste vergelijking

Heb je een aantal gedetailleerde offertes naast elkaar liggen? Zorg ervoor dat je geen appelen met peren vergelijkt. Als je een auto wil kopen, ga je geen full option met een basismodel vergelijken. Ook bij ramen en deuren zijn er grote prijsverschillen in de materiaalkeuze van de profielen, het type beglazing, ventilatie en de scharnieren. Zonwerende beglazing of veiligheidsglas zijn bijvoorbeeld geen overbodige luxe, maar kosten natuurlijk iets meer. Weet je heel goed wat je wil? Aarzel dan niet om een aangepaste offerte te vragen zodat je correct kan vergelijken.

Kies voor kwaliteit

De beste offerte is die met de juiste prijs-kwaliteitverhouding. Je wil natuurlijk niet met minderwaardig materiaal achterblijven, dus ga zeker na met welke merken de firma werkt. Koop geen kat in een zak als de aannemer niet transparant is over zijn leveranciers. Bij Oben selecteren we onze merken vanuit de strengste kwaliteitseisen. We communiceren openlijk over de keuze van leveranciers omdat we ervan overtuigd zijn dat we met topkwaliteit werken. Voor onze raamprofielen werken we bijvoorbeeld al meer dan 40 jaar met Reynaers Aluminium.

Bezoek de firma

Wil je zeker zijn dat de aannemer waarmee je in zee gaat een goede dienst na verkoop heeft? Of dat hun vakmannen ervaren en geschikt zijn? Online recensies en getuigenissen van andere klanten helpen je al een eind op weg. Ben je nog niet helemaal overtuigd? Vraag gerust of je een kijkje mag gaan nemen bij de firma. Bij Oben blijft een bezoek niet tot de showroom beperkt, maar kan je de volledige productie aanschouwen! Zoals je in een restaurant met open keuken de chef aan het werk ziet, zo kan je bij ons de productiekwaliteit met eigen ogen vaststellen. Zo beslis je niet enkel op basis van een prijsinschatting, maar heb je een garantie op kwaliteit en vakmanschap.

Actiedagen

Wil je zelf onze toonzaal en productieruimte bezoeken? Dat komt goed uit! Op 19 en 20 oktober zijn het actiedagen bij Oben. Kom langs voor een kop koffie en geniet van de laatste nieuwigheden in onze toonzaal, zoals de luchtdichte rolluiken van Wilms, de Touch beslaglijn van Reynaers en de nieuwe beglazing van Saint-Gobain.

Actiedagen bij Oben op zaterdag 19 en zondag 20 oktober van 10u tot 18u.

  • Nieuwe ramen of deuren? Vergelijk je offertes met deze tips