Nieuws

Oben kondigt eerste niet-familiale CEO aan

Vanaf 11 maart neemt Luc Barbier de taak als CEO over van Jurgen Oben (52) bij ramenfabrikant Oben uit Zonhoven. Voor het eerst in de 60-jarige geschiedenis stelt het Limburgse familiebedrijf een externe zaakvoerder aan. Er is geen familiale opvolging voor het bedrijf en met deze aanstelling anticipeert Oben op de toekomst. 

Aanwinst met ervaring

De familie Oben kent Luc Barbier al uit diens periode als algemeen directeur bij glasproducent Boermans en later het moederbedrijf Saint-Gobain. Deze laatste is al meer dan 50 jaar de glasleverancier bij Oben. “We konden als klant vanop de eerste rij zien hoe Luc Barbier de glasproducent dynamiseerde tot een bijzonder innovatief en succesvol bedrijf. Hij kan met zijn ervaring en zakeninstinct een nieuwe blik werpen op onze processen”, licht Jurgen Oben de keuze toe. 

Toekomstperspectief 

De aanstelling past perfect in de ambitie van Oben om in de komende drie jaar een omzetstijging van 7 naar 10 miljoen euro te realiseren. Met Luc Barbier halen ze iemand in huis die bewezen heeft zo’n groei te kunnen verwezenlijken. Bovendien ziet Jurgen Oben de productiecapaciteit van het bedrijf de komende jaren verhogen, wat uiteraard nieuwe jobs met zich zal meebrengen. 

Continuïteit verzekerd

Jurgen Oben blijft samen met Luc Barbier het bedrijf runnen, maar gaat zich toeleggen op het operationele. Daardoor krijgt de nieuwe CEO de ruimte om de toekomststrategie uit te stippelen. Jurgen: “We kennen Luc al meer dan 15 jaar, en hij heeft een enorme ervaring in de sector. De familiale waarden van Oben en de continuïteit zijn met deze aanwinst gewaarborgd.”

  • Oben kondigt eerste niet-familiale CEO aan