Nieuws

Oververhitting in jouw veranda? Niet met deze tips!

Wat hebben bijna alle veranda’s gemeen? Grote glaspartijen! Ze zorgen voor natuurlijk licht in je veranda. Maar die zonnewarmte kan soms ook oververhitting veroorzaken tijdens broeierige zomerdagen. Niet met deze drie tips van Oben!

1. Kies de juiste beglazing

Een must voor veranda’s, zeker voor zuidgerichte exemplaren, is zonwerend glas. En dat zowel voor je dak of lichtstraat als voor de verticale raampartijen. Dit beglazingstype heeft een bepaalde zon- en lichtweringsfactor. Meestal houdt het glas 70 % warmte tegen en 30 % zonlicht. Welke verhouding voor jouw veranda aangewezen is, hangt vooral af van de oriëntatie.

2. Ga voor buitenzonwering

Buitenzonwering houdt zonnestralen tegen nog voordat ze je beglazing raken. Met binnenzonwering kan je dit niet vermijden. En warmt je veranda dus veel sneller op. Daarom geef je best de voorkeur aan screens voor de ramen en een horizontale zonwering voor het dak of de lichtstraat. Daarmee blokkeer je zowel licht als warmte. Hoe donkerder het doek van je screen, hoe meer zon het zal weren.

3. Een ontwerp op maat

Een volledig glazen veranda, of eentje met dak en lichtstraat? Gericht op het zuiden of op het noorden? Volledig geïntegreerd in je woning of niet? Allemaal bepalende factoren voor de hoeveelheid en intensiteit van de lichtinval. Aan je verandabouwer om je hier in bij te staan.

Tot in de puntjes 

In onze productiehal is een grote ruimte exclusief voorbehouden voor verandabouw. Vakmannen zetten er jouw veranda helemaal in elkaar. Pas als alles tot in de puntjes klopt, is hij klaar voor vertrek naar je werf. Verandabouw is grotendeels handwerk. Het zaagwerk, de aansluitingen bij de muur, het dorpelplan: stuk voor stuk zaken waarvoor je kan rekenen op de kennis en kunde van onze ervaren verandabouwers.

  • Oververhitting in jouw veranda? Niet met deze tips!