Nieuws

Oververhitting woning - screens en rolluiken

Doorgedreven isolatie en een luchtdichte bouwschil zijn twee pijlersvan energiezuinig bouwen. We willen maximaal zonlicht en warmte in huis halen en vermijden dat diezelfde warmte weer kan ontsnappen. Dat leidt bij goed geïsoleerde nieuwbouwwoningen al snel tot oververhitting. Niet alleen in de zomer, maar ook op warme lente- en herfstdagen. De oplossing? Zonwering!

Het belang van zonwering

Om te vermijden dat je moet investeren in een energieverslindende airco kijk je dus best eerst naar een efficiënte zonwering. Door het gebruik van screens of rolluiken kan je tot 90% van de invallende warmte afblokken. Met geautomatiseerde zonwering ligt dat percentage zelfs nog hoger.

Doeltreffende screens

Screens zijn er in alle vormen en maten. Je kan ze aan de buitenzijde van je schrijnwerk voorzien, maar tegenwoordig kunnen ze ook volledig in de spouwmuur verwerkt worden. Weet goed wat je wil, want je keuze kan invloed hebben op je ruwbouw en/of raamprofielen. Wil je maximaal comfort, werk dan met licht- en warmtesensors om je screens in real-time te laten aanpassen voor een optimaal binnenklimaat. Of installeer een domoticasysteem waarmee je de zonwering kan bedienen met je smartphone wanneer je niet thuis bent.

Bespaar met rolluiken

De grote struikelblok voor de keuze van ingebouwde rolluiken in energiezuinige nieuwbouwwoningen, namelijk de koudebrug ter hoogte van de rolluikkast, is met de de ShutterX van Wilms definitief verleden tijd!’S werelds eerste luchtdicht ingebouwde rolluik. Een onafhankelijk studiebureau berekende dat je met deze rolluiken jaarlijks maar liefst 43 euro per raam kan besparen. Perfect voor een koele woning op zonnige zomerdagen en geen warmteverlies in de winter.

Wil jij ook de oververhitting van je woning te lijf gaan met screens of rolluiken? Dan verwijzen we je graag door naar de website van onze leverancier Wilms. Vragen over het inbouwen van de zonwering of de combinatie met je ramen? Dan ben je altijd welkom in onze toonzaal in Zonhoven.

  • Oververhitting woning - screens en rolluiken