Nieuws

Premie voor hoogrendementsglas aangepast

Ga je renoveren en wil je je aluminium ramen laten renderen? Dan plaats je best hoogrendementsglas. Hiermee bespaar je niet alleen heel wat energie, je krijgt er ook een mooie premie voor van netbeheerder Fluvius. Helaas daalt deze premie wel lichtjes in 2020 van € 10 per m² glasoppervlak naar € 8 per m².

Aluminium ramen met dubbele beglazing of hoogrendementsglas?

Vorig jaar hadden we het al uitgebreid over de verplichting op dubbele beglazing waarbij de overheid beslist dat vanaf 2020 elke woning minstens dubbel glas moet hebben. Isoleer je nog beter en plaats je hoogrendementsglas in een bestaande woning of appartement, dan heb je, onder bepaalde voorwaarden, recht op een premie van de netbeheerder.

Wat zijn de premievoorwaarden?

Om aanspraak te maken op de premie voor hoogrendementsglas moet je de werken laten uitvoeren door een erkend aannemer en moet de beglazing van je ramen een U-waarde hebben van maximaal 1,0 W/m²K. Omdat het hier gaat over een renovatiepremie, geldt hij ook enkel voor woningen gelegen in het Vlaamse gewest die voor 1 januari 2006 werden aangesloten op het elektriciteitsnet, of waarvan de bouwaanvraag ten minste voor deze datum werd ingediend. Beglazing van veranda’s komt jammer genoeg niet in aanmerking voor deze premie.

Wat verandert er in 2020?

Waar je in 2019 nog € 10 per m² glasoppervlak kreeg als premie voor het plaatsen van hoogrendementsglas in je aluminium ramen, daalt dit bedrag in 2020 naar € 8 per m². Het is dan wel een vermindering van 20% maar dankzij de energie die je bespaart, blijft het nog steeds de moeite waard om voor hoogrendementsglas te kiezen. De terugverdientijd van deze investering kan je eenvoudig berekenen met de energiewinstcalculator.

De andere premies voor het plaatsen van nieuwe ramen, zoals de Vlaamse renovatiepremie en de totaalrenovatiebonus, wijzigen niet in 2020. Wil je precies weten voor welke premies jij in aanmerking komt? Breng dan een bezoekje aan onze toonzaal voor jouw nieuwe aluminium ramen en onze adviseurs bekijken het graag samen met jou!

 

  • Premie voor hoogrendementsglas aangepast