Nieuws

Vijf tips voor screens in jouw woning

Met de striktere energienormen worden screens steeds vaker voorzien in nieuwbouwwoningen. Dit type van zonwering kan perfect ingewerkt worden in het buitenschrijnwerk en zorgt ervoor dat je woning niet opwarmt. Hierdoor spaar je de kostbare energie om je koeling aan te sturen uit. Oben geeft je vijf handige tips waar je op moet letten als je screens wil in jouw woning.

1. Weet wat je wil

Screens zijn er in alle vormen en maten. Je kan ze laten opbouwen aan de buitenzijde van je schrijnwerk, maar de nieuwe generatie van screens zoals de ZIPX Zero van Wilms kan ook volledig ingewerkt worden in de spouw. Eender welke optie je kiest, je denkt er best op voorhand even over na. Inbouwscreens vereisen aanpassingen in de ruwbouw van je woning en opbouw- of voorzetscreens vragen aangepaste raamprofielen. Geef bij de bestelling van je buitenschrijnwerk dus alvast mee dat je zonwering wil plaatsen zodat je later niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

2. Ga voor windvast

Je screen moet weer en wind kunnen trotseren. Daarom raden we steeds windvaste screens aan. Die zijn iets duurder, maar doordat het doek met een soort van rits vast zit in geleiders aan de zijkant kan er geen wind achterin komen. Zelfs bij hevige windstoten blijft je zonwering zo steeds op zijn plaats zitten.

3. Gebruik je screen waarvoor hij dient

“Kan ik mijn screen gebruiken als muggenraam?” “Werkt het ook verduisterend?” Het zijn maar enkele vragen die terugkomen. Neen, Je moet de zonwering dan continu neerlaten wat slecht is voor het doek. Wil je een muggenraam? Bestel dit dan bij je buitenschrijnwerk. Let op: de combinatie screen – muggenraam – buitenschrijnwerk is er eentje die wel wat aanpassingen aan de profielen vraagt.

4. Denk na over je doekkeuze

De doeken die voor de zonwering gebruikt worden zijn er in verschillende kwaliteiten. Elk doek wordt geweven en afhankelijk of dit met polyester- of glasvezeldraad gebeurt, krijg je een bepaalde stevigheid en kleurkeuze. Wij bevelen steeds de Sergé collectie van Wilms aan voor een kwalitatief resultaat. Wat betreft de kleur, kies je best voor een donkere variant. Dan kan je nog steeds van binnen naar buiten kijken, wat bij blekere kleuren niet het geval is.

5. Maak één esthetisch geheel

Alle zichtbare delen van je screens worden gepoederlakt in een RAL-kleur naar keuze. Je kan ze dus naadloos afstemmen op je buitenschrijnwerk. De zonwering wordt nagenoeg onzichtbaar en je krijgt een mooi geheel. De vrijheid in kleurkeuze maakt ook dat de screens perfect de trends van de ramen kunnen volgen.

Meer inspiratie opdoen over screens? Dan verwijzen we je graag door naar de website van onze leverancier Wilms. Vragen over het inbouwen van de zonwering of de combinatie met je ramen? Dan ben je altijd welkom in onze toonzaal in Zonhoven.

  • Vijf tips voor screens in jouw woning