Nieuws

Wanneer is het tijd om je ramen te vervangen?

Je hebt een woning gekocht met verouderde beglazing? Je wil extra inzetten op veiligheid? Of misschien wil je graag de uitstraling van je huis veranderen? Er zijn verschillende goede redenen om je buitenschrijnwerk te vervangen. De ervaring leert ons dat wanneer mensen aan raamrenovatie denken, ze dat meestal doen omwille van de thermische, akoestische, esthetische of functionele prestaties van hun ramen.

Warmte

Naast je muren en je dak hebben ook je ramen en deuren een impact op de isolatie van je huis.  Zeker bij enkel of verouderd dubbel glas en oude raamprofielen met kiertjes en spleetjes gaat er heel wat warmte verloren. In dat geval kan je best de U-waarde van je buitenschrijnwerk verbeteren. Aangezien deze waarde geldt voor zowel je profiel als je glas hebben beiden een invloed op de isolatiewaarde. Met dubbel of driedubbel glas zit je sowieso al goed. Voor je profielen kan je eventueel kiezen voor hout dat van nature een isolerend materiaal is, maar ook voor aluminium, een stevig materiaal waarmee je moeiteloos het gewenste isolatieniveau haalt.

Geluid

Auto’s die voorbij rijden, de hond van de buren die buiten loopt te blaffen, wandelaars die langs je ramen passeren, … er zijn veel lawaaibronnen die je kunnen hinderen wanneer je binnen in huis bent. Om de hinder tot een minimum te beperken, is een luchtdichte plaatsing van je ramen en deuren cruciaal. Dat is dan ook een topprioriteit van onze ervaren installateurs.

Uitstraling

De materiaalkeuze van je buitenschrijnwerk bepaalt niet alleen het prijskaartje maar ook de levensduur van je ramen en deuren en de uitstraling van je huis. Met een keuze uit meer dan 400 RAL-kleuren en 65 verschillende structuurlakken zijn de mogelijkheden eindeloos voor je aluminium profielen en kan je je buitenschrijnwerk gemakkelijk een persoonlijke toets geven. Bovendien gaat een aluminium profiel levenslang mee en is het zeer onderhoudsvriendelijk. Dat in tegenstelling tot houten profielen die je na een 30-tal jaar moet vervangen en meer onderhoud vragen.  

Veiligheid

Wil je extra inzetten op de veiligheid van je woning? Investeer dan in extra veiligheidsmaatregelen. Bij Oben zetten we al standaard een zevenpuntssluiting in onze deuren zodat de deur op zeven verschillende plaatsen wordt vergrendeld. Daarnaast maken het veiligheidsbeslag en een veiligheidscilinder het ook extra moeilijk voor inbrekers. Verder kan je kiezen voor veiligheidsglas zodat er bij een raaminslag geen glasscherven vrijkomen en alles aan elkaar blijft hangen. Wil je nog verder gaan? Dan kan je met verschillende automatiseringsopties bepalen wie wanneer toegang krijgt tot je woning.

Overweeg je om je ramen te vervangen? Kom dan zeker eens langs in onze ruime toonzaal. Onze medewerkers geven je graag advies op maat van jouw woning.

  • Wanneer is het tijd om je ramen te vervangen?