Nieuws

Welke kleur geef jij aan je ramen en deuren?

De keuze van ramen en deuren doet veel mensen stilstaan bij de isolatiewaarde, veiligheid en het materiaal. Maar wist je dat de kleur van je buitenschrijnwerk even belangrijk is? Deze vaak vergeten factor leidt vaak tot stijlblunders die je met onze vijf tips niet meer zal maken!

1. Begin er vroeg aan

Maak van je woning één mooi geheel in opbouw, kleur en stijl. Vanaf de ontwerpfase spelen je aluminium ramen en deuren hierbij een cruciale rol. Je profielstijl moet aansluiten bij de door jou gewenste bouwstijl. Daarnaast moet de kleur van je buitenschrijnwerk passen bij je gevelsteen, dakpannen en dorpels.

2. Niet alleen ramen en deuren

Wist je dat je ook het L-ijzer onder het gevelmetselwerk van je ramen in een RAL-kleur kan laten lakken? Of dat je jouw dakrand in dezelfde kleur als je buitenschrijnwerk kan laten maken? Contacteer je ramenfabrikant voor de juiste kleurcodes en geef deze tijdig door aan je dakwerker en aannemer.

3. Kleur en kwaliteit

Overweeg je een (garage)poort, carport, veranda of hekwerk van aluminium rond je woning, denk dan ook eens na over die kleuren. Je kan deze namelijk perfect laten lakken in de RAL-kleur van jouw buitenschrijnwerk. Zo krijg je één naadloos geheel waarin kleine details een wereld van verschil maken. (Vraag ook hier weer de juiste codes op aan je ramenfabrikant.)

4. Past buiten bij binnen?

Van binnen naar buiten is een kleine stap. Samenhang is dus belangrijk, maar durft wel eens vergeten te worden. Heb je ramen die tot op de grond komen, denk er dan aan dat je binnenvloer bij de kleur en structuur van je raamprofielen moet passen. Loopt je keukentablet langs de raam: heb je dan al eens over de onderlinge kleurcombinatie nagedacht?

5. Gratis kleurstalen

Ons aluminium buitenschrijnwerk is verkrijgbaar in 400 hoogwaardige profielkleuren en 65 verschillende structuurlakken. Van glanzend en mat tot diverse anodisatietinten. Je kan zelfs de binnen- en buitenkant in een andere kleur lakken.

Bezoek daarom onze toonzaal en krijg gratis kleurstalen mee naar huis. Zo kan je zowel bij de gevelsteenfabrikant, de vloerspecialist als de dakwerker de juiste keuze maken voor jouw woning.

Klaar voor professioneel en kleurrijk advies? Kom dan naar onze actiedagen op 11 en 12 maart. Onze toonzaal in Zonhoven is dat weekend doorlopend geopend van 10 tot 18 uur. 

  • Welke kleur geef jij aan je ramen en deuren?