Nieuws

Zet energieverlies buitenspel met isolerende ramen

De basis van een energiezuinige woning? Een goed ingepakte buitenschil. En daar hoort ook je schrijnwerk bij! Ongeveer 15 % van de warmte gaat namelijk verloren langs ramen en deuren. Met hoogrendementsglas zet je dit energieverlies buitenspel.

Snelle terugverdientijd

Hoogrendementsglas isoleert tot drie keer beter dan gewone dubbele beglazing. De relatief kleine meerkost in aankoop verdient zichzelf dus snel terug via je lagere energiefactuur. Bovendien komt de plaatsing van hoogrendementsglas in aanmerking voor verschillende financiële steunmaatregelen.

Raamprofielen met een isolerende kern

Aluminiumprofielen zijn voorzien van een thermische onderbreking. Dat wil zeggen dat het binnen- en buitendeel van elkaar gescheiden zijn door een isolerende kern. Daardoor halen ze lage U-waardes en zijn condensatie of warmtegeleiding uitgesloten.

Warmte binnen, geluid buiten

Je ramen en deuren vormen de grens tussen warm en koud en bufferen lawaai van buitenaf. Oben werkt al meer dan veertig jaar met de profielen van Reynaers Aluminium. Die doorstaan met glans de strengste akoestische tests.

Een investering voor het leven

Aluminium gaat levenslang mee. Roest, barsten, scheuren of rotten zijn onmogelijk. Bovendien is het materiaal immuun voor vocht, temperatuursschommelingen of wisselende weersomstandigheden. Met andere woorden: hét materiaal voor optimaal wooncomfort.

  • Zet energieverlies buitenspel met isolerende ramen