Isolatie

Geluid buiten, warmte binnen

Ramen en deuren vormen de grens tussen warm en koud en bufferen lawaai van buitenaf. Bij Oben denken we aan je comfort met onze luchtdichte akoestische en thermische oplossingen met een zo hoog mogelijke isolatiewaarde. Uiteraard is schrijnwerk van Oben water- en winddicht én verliezen we ook de ventilatie niet uit het oog.

Thermische isolatie

Alle raamprofielen zijn voorzien van een thermische onderbreking. In combinatie met hoogrendementsglas – dat tot drie keer beter isoleert dan standaard dubbele beglazing – ben je zo zeker van een lage warmtedoorgangscoëfficiënt of U-waarde. Kortom: profiteer van uitstekende isolerende eigenschappen.

De U-waarde geeft aan hoeveel watt (W) per vierkante meter (m²) verloren gaat bij één graad temperatuurverschil Kelvin (K) tussen binnen en buiten, uitgedrukt in W/m²K. Maar wat je vooral moet onthouden: hoe lager de U-waarde, hoe beter je ramen isoleren.

Voor een optimaal resultaat houdt Oben rekening met de U-waarde van zowel de profielen als de beglazing. In nieuwbouwwoningen is een U-waarde van 1.0 standaard. Wil je verder gaan, bijvoorbeeld voor de bouw van een bijna-energieneutrale woning (BEN) of passiefhuis? Ook dat is perfect mogelijk, dankzij het CS 104-aluminium systeem van Reynaers Aluminium.

Bij renovatieprojecten zoeken we samen naar het gewenste isolatieniveau, in functie van andere gebouwdelen zoals de muren en het dak.

Geluid buiten, warmte binnen

Akoestische isolatie

Schrijnwerk is meer dan profielen en beglazing, ook andere factoren hebben een impact op de akoestiek, zoals ventilatieroosters en eventuele rolluikkasten. Daarom bekijkt Oben het totaalplaatje om jouw akoestisch comfort te verzekeren.

Behalve de keuze van het glas, in functie van de lawaaibronnen, is ook een luchtdichte plaatsing cruciaal voor de geluidwerende werking. Een topprioriteit van onze ervaren installateurs.

Water- en winddicht

Onze profielen ondergaan een vervormingsproef tot 1450 Pascal (tot 175 km/u) en een veiligheidsproef tot 3000 Pascal (250 km/u). Als je weet dat een windsnelheid van 125 km/u overeenkomt met 12 Beaufort of een hevige storm, staat de winddichtheid van onze profielen buiten kijf. Ook de waterdichtheid is uiteraard gegarandeerd.