Het perfecte raam in drie stappen

1. Kies de gewenste look

Rustieke renaissancelijnen? Organische rondingen? Of ‘onzichtbare’ openingscomponenten voor een minimalistische look? Oben produceert ramen in drie uitgekiende profielstijlen, helemaal in lijn met jouw persoonlijke smaak.

Naast vorm, is ook kleur essentieel. Maak daarom gebruik van onze gratis kleurstalen. Dé garantie op een topkeuze!

Kies je raam in 3 stappen

2. Denk aan je comfort

Als cruciaal onderdeel van de bouwschil hebben ramen een grote impact op je wooncomfort. En dat gaat veel verder dan enkel een mooi uitzicht en overvloedige lichtinval. Isolatie, akoestiek en ventilatie zijn minstens even belangrijk.

Ook belangrijk, is het bedieningssysteem. Oben biedt de keuze uit meerdere, uiterst functionele en gebruiksvriendelijke bedieningsystemen: vast raam, naar binnen opendraaiend, valraam, draai-kipraam, tuimelraam. Op basis van jouw situatie en verwachtingen stellen we beste oplossing voor.

Denk op voorhand ook na over mogelijke zonwering en muggenramen. Wil je een vast of schuivend muggenraam? Of misschien een muggendeur? Bij Oben integreren we deze probleemloos in onze raamsystemen. Helemaal op maat en in dezelfde kleur als je raamprofielen. Kortom: uitzicht en comfort gaan hand in hand!

Denk aan je comfort

3. Bepaal je veiligheidseisen

Behalve esthetiek en comfort, dragen ramen ook bij tot de veiligheid in huis. Ook hier bestaat er geen one size fits all-oplossing. Alles hangt af van je persoonlijke verwachtingen, gezinssamenstelling en toekomstplannen.

Maar één ding staat vast: bij Oben geniet je sowieso van een hoge minimumveiligheid. Standaard maken we gebruik van het Invision Chrono Plus-veiligheidsbeslag, dat de veiligheid waarborgt door ramen op meerdere punten te sluiten.

Wil je nog verder gaan? Dan heb je de keuze uit diverse hogere veiligheidsniveaus. Maar niet alleen de sluiting speelt een rol. Ook het draaisysteem verdient je volle aandacht.

Alle ramen van Oben zijn uitgerust met veiligheidsglas van Saint-Gobain Glass, volgens glasnorm NBN S23-002. Bovendien geeft Sain-Gobain tien jaar garantie op dubbelglas en hoogrendementsglas.

Veiligheid