Nieuws

5 tips voor jouw lenteschoonmaak

De lente is in aantocht en dat zet veel mensen aan tot de jaarlijkse lenteschoonmaak. Ga aan de slag met onze vijf tips en geniet al snel van de eerste zonnestralen in en rond jouw woning.

1. Kies een nieuw kleurtje

Ga voor een nieuwe verflaag in je keuken, woonkamer of slaapkamer. Dat geeft meteen een andere uitstraling aan je woning. Een minimale inspanning voor maximaal resultaat? Ga dan eens voor een accentmuur met behangpapier. Vandaag zijn er talloze mogelijkheden qua patronen, kleuren en structuren.

2. Was ramen en deuren

Is het wat bewolkt, maar niet regenachtig? Dan is het de dag om aan de slag te gaan! Verwijder eerst ernstig vuil met materiaal dat geen krassen maakt op je ramen zoals een zachte handborstel. Daarna zeep je je ramen in met lauw water en een niet-agressief schoonmaakmiddel. Dit doe je van boven naar onder zodat je van de minst naar de meest vuile zones gaat. Vergeet ook zeker je aluminium profielen niet te reinigen. Reynaers heeft de Reynawash color en ano voor het doordeweekse poetswerk en de Reynovator 718 voor het zwaardere vuil en om de glans van oudere profielen te doen herleven. Alle producten kan je vinden in onze toonzaal.

3. Overweeg een herinrichting

Met een grondige schoonmaak verschuif je meestal alle meubelstukken zodat je overal achter, in en onder kan komen. Het moment om eens stil te staan bij de inrichting van je kamer. Staat je zetel voor de verwarming? Dan kan je heel wat energie besparen door hem een nieuw plaatsje te geven en de warmte vrijer te laten circuleren.

4. Schrob het terras

Niets zo fijn als genieten van de eerste zonnestralen op je eigen terras. Was je tuinmeubelen, schrob je terrasvloer, behandel eventuele houten elementen en verzorg of herplant je bloembakken. Heb je een schuifraam dat uitkomt op je terras, dan was je dit best na dit klusje zodat je niet opnieuw moet beginnen 😉.

5. Onderhoud aluminium buitenschrijnwerk

Zorg dat je investering jaar na jaar blijft stralen door het 2 maal per jaar onder handen te nemen. Controleer de vormvastheid van dichtingen, de werking en hechting van de beweegbare delen en (de) sluitpunten van ramen en deuren. Verwijder hier stof en onzuiverheden en smeer scharnier- en sluitpunten in met lichte olie. Ook je rubbers behandel je best even voor een optimale levensduur. Voor dit klusje kan je in onze toonzaal terecht voor een Reynacare box met 3 kwalitatieve onderhoudsproducten.