Hoe worden jouw aluminium ramen en deuren gemaakt?

Kwaliteit en service zijn al 60 jaar het handelsmerk van Oben. Onze aluminium ramen en deuren getuigen niet alleen van het vakmanschap van onze medewerkers, maar ook van de liefde waarmee ze gemaakt worden. Maar hoe gaan we nu van jouw aanvraag naar geplaatst buitenschrijnwerk?

Toonzaal

1. Opstellen van de offerte

Heb je plannen van je woning, wat meestal bij nieuwbouw het geval is, dan kunnen we op basis van deze plannen en het lastenboek een offerte opstellen. Zijn er geen plannen, dan komt onze vertegenwoordiger vrijblijvend langs om alle ramen en deuren op te meten en te bekijken. Op basis van zijn bezoek wordt de offerte gemaakt. In beide gevallen bespreken we de offerte met de klant en wordt deze aan de architect bezorgd.


Toonzaal

2. Het maken van de keuze

Buitenschrijnwerk is een grote hap uit je bouwbudget, bij je beslissing ga je dus best niet over één nacht ijs. Eenmaal de handtekening gezet, blijft de prijs voor je aluminium ramen en deuren bij Oben één jaar prijsvast. Hierdoor kan je tijdig je bestelling plaatsen en hebben onze technische mensen de mogelijkheid om mee te denken met je architect voor de plaatsing van dorpels, screens of alarmsystemen. Wist je trouwens dat je na het plaatsen van je handtekening bij Oben geen voorschot moet betalen?


Toonzaal

3. Opstarten werf

Hierna neemt de projectleider het over. Hij zal samen met jou de offerte bespreken en raam per raam alles nog eens overlopen: draairichting, kleur, type raam… Eventuele wijzigingen worden genoteerd en de orderbevestiging wordt opgemaakt. Heb je vragen over jouw buitenschrijnwerk? Oben geeft je bij de bestelling een overzichtslijstje mee van alle personen die betrokken zijn bij jouw werf inclusief hun contactgegevens.


Toonzaal

4. Productie ramen en deuren

In deze fase tonen we dagelijks ons vakmanschap. Profielen, raambeslag, deurpanelen en lakwerk worden met liefde omgevormd tot kwaliteitsvolle aluminium ramen en deuren. Het glas plaatsen we pas op de werf omdat de ramen anders veel te zwaar wegen om te vervoeren. Benieuwd hoe jouw ramen gemaakt worden? Dan krijg je bij ons een rondleiding door het atelier.


Alle profielen zijn 7 meter lang bij het binnenkomen. Het op maat zagen is dan ook de eerste stap in het productieproces. In 95 % van de gevallen gebeurt dit automatisch, maar voor de kleinere profielen is handmatig zagen soms vereist.


Om kleurverschillen te vermijden, bouwt Oben ramen en deuren altijd op met profielen die samen gepoederlakt werden. Door alle bestellingen te optimaliseren in functie van elke order, blijft er zo een minimum aan schroot achter. Resterende stukken zijn bovendien 100 % recycleerbaar, net als het zaagsel.


Na het zagen krijgt elk profiel een sticker met een barcode en de nodige informatie voor verdere verwerking.


Stap twee van het productieproces: het aanbrengen van gaten en uitsparingen in de profielen voor sloten, cilinders, scharnieren ...


Elk profiel is gekoppeld aan het centraal netwerk. Van zodra de operator het inscant via de barcode, krijgt de CNC-gestuurde bewerkingsmachine alle nodige orders. Dankzij deze doorgedreven automatisering zijn uitvoeringsfouten nagenoeg uitgesloten.


Als alle afzonderlijke profielen op maat gezaagd en bewerkt zijn, worden ze samengesteld tot echte raam- en deurdelen. Daarna gaan ze naar de persmachine voor het fixeren van de verschillende profielen. Na het persen injecteert onze vakman tweecomponentenlijm in de hoeken voor een extra stevige montage. Hierna zijn alle raam- en deurdelen perfect waterdicht en nooit meer los te krijgen.


Het beslag is het systeem waarmee je je ramen of deuren opent. Dit kan op verschillende manieren. Naast draai-, tuimel- en wentelramen, heb je ook kip-, draaikip- of kipdraai-systemen.


Welke type beslag je kiest, hangt af van het gewenste gebruik, maar ook van andere aandachtspunten, zoals de veiligheid. Op een kinderkamer, bijvoorbeeld, zorgt een afsluitbaar kipdraairaam voor extra gemoedsrust. Oben werkt al ruim 40 jaar met het beslag van Sobinco. Dit Belgische merk levert verschillende innovatieve types van zichtbaar en niet-zichtbaar beslag. Standaard gebruikt Oben de niet-zichtbare variant, waarvan je de scharnieren dus niet ziet zitten. En dat om twee redenen:

  • 1. Het garandeert een betere sluiting.
  • 2. Bovendien is het veel praktischer, er zit niks in de weg bij het schilderen of behangen.

Oben gebruikt Invision Chrono Plus van Sobinco. Dit onzichtbare beslag laat een zeer snelle montage toe en biedt een verhoogde inbraakveiligheid.


Is het beslag bevestigd, dan volgt de assemblage van de vaste en opengaande delen. Pas daarna kan je echt spreken van een raam. Ook allerlei opties, zoals rolluiken en verluchtingsroosters worden in deze fase in het raam ingebouwd. Wist je trouwens dat Oben ook muggenramen en –deuren vervaardigt?


Glaslatten zorgen ervoor dat het glas goed vastklemt in je ramen. Veel fabrikanten verzagen de glaslatten al in het begin van het productieproces, samen met de andere bewerkingen. Maar dan laat de aansluiting van het glas dikwijls te wensen over. Daarom voorziet Oben hiervoor in een aparte bewerkingsfase.Toonzaal

5. Montage en nazorg

Je buitenschrijnwerk vertrekt naar de werf waar het door onze vakmannen geplaatst wordt. Ook hier streven we de hoogste kwaliteit na en gaan we voor een vlekkeloos eindresultaat. En daar stoppen we niet! In geval van eventuele problemen kan je altijd rekenen op een professionele hersteldienst. Ook vijftien jaar na de plaatsen van jouw aluminium ramen en deuren kan je op deze hersteldienst blijven rekenen.


Wil je graag jouw aluminium ramen en deuren bij Oben bestellen of een idee krijgen van het budget dat je nodig zou hebben voor jouw buitenschrijnwerk? Maak dan een afspraak met één van onze vertegenwoordigers.

  • Vrijblijvende offerte
  • Geen voorschotten
  • Gratis kleurstalen
  • 60 jaar vakmanschap
  • Productie in eigen atelier