Premies

Plaats je nieuwe ramen? Dan mag je rekenen op enkele financiële steunmaatregelen.

De Vlaamse renovatiepremie

Deze premie van de overheid ondersteunt grondige renovatieprojecten. Er gelden wel heel wat voorwaarden voor de woning en inkomensgrenzen. Zo moet je woning bijvoorbeeld in Vlaanderen liggen, minstens 25 jaar oud zijn en moet je voor minstens 10.000 euro (excl. btw) aan renovatiewerken indienen. Het bedrag van de premie wordt berekend op basis van deze facturen en is begrensd tot maximum 10.000 euro.

Premie van de netbeheerder

Wie hoogrendementsglas plaatst, heeft recht op een premie van de netbeheerder. Laat je enkel glas door een aannemer vervangen door hoogrendementsglas, dan krijg je 12€/m² met een maximum van 300 euro. Voor de vervanging van dubbel glas is dat 15€/m² met een maximum van 375 euro. Er gelden ook hier wel enkele voorwaarden.

Premie van de gemeente

De meeste gemeentes geven premies voor wie gaat kopen, bouwen of verbouwen. Neem zeker eens contact op met de bevoegde diensten in jouw gemeente om te kijken voor welke premies je in aanmerking komt.

Combipremie

Indien je alle ramen in je muren vervangt en tevens muurisolatie (via de buitengevel of de spouwmuur) overweegt, kom je voor combipremie van de Vlaamse Overheid in aanmerking. Het premiebedrag dat je hier krijgt voor de raamvervanging is 4 keer zo hoog als de premie die je krijgt voor hoogrendementsglas als aparte investering. Vervang je enkel glas, dan krijg je 48 €/m² met een maximum van 1680 euro. Bij dubbel glas is dat 60 €/m² met een maximum van 2100.