Aluminium ramen, oersterk & onderhoudsvriendelijk

Raamprofielen van aluminium zijn stevig en corrosiebestendig. Hierdoor zijn zelfs voor grote raampartijen slanke profielen mogelijk. Barsten en scheuren zijn uitgesloten. Immuun voor vocht en temperatuurschommelingen en met uitstekende isolatiewaarden is aluminium het meest geschikte materiaal voor jouw ramen.

Aluminium ramen van Oben zijn gekenmerkt door hun topkwaliteit. Daarnaast kiezen we ervoor om een op en top Belgisch product te maken dankzij de profielen van Reynaers Aluminium. De assemblage van jouw raam in ons atelier en de plaatsing ligt dan weer in de handen van onze ervaren vakmannen.

Jouw aluminium raam in 5 stappen:

1. Kies je profiel

Rustieke renaissancelijnen? Organische rondingen? Of ‘onzichtbare’ openingscomponenten voor een minimalistische look? Oben produceert aluminium ramen in vier uitgekiende profielstijlen, helemaal in lijn met jouw persoonlijke smaak. Liever het uitzicht van de stalen ramen van weleer? Dan kan je terecht in ons steel look gamma van raamprofielen.

Kies je raam in 3 stappen

2. Bepaal je kleur

Naast vorm, is ook kleur essentieel. Aluminium ramen zijn verkrijgbaar in meer dan 400 RAL-kleuren. Wist je dat je zelfs de binnenkant van je raam een andere kleur kan geven dan de buitenkant? Maak daarom zeker gebruik van onze gratis kleurstalen. Dé garantie op een topkeuze!

Bepaal je kleur

3. Neem je glaskeuze ernstig

Het glas in je aluminium ramen bepaalt mee de isolatiewaarde, lichtinval/warmte en veiligheid van je woning. Een onderwerp om dus even bij stil te staan. Kies je voor dubbel, drievoudig of hoogrendementsglas, wil je zonwerende beglazing of heb je ergens veiligheidsglas nodig?

Lees hier alles over beglazing.

Neem je glaskeuze ernstig

4. Denk aan je comfort

Twee punten die hierbij belangrijk zijn: het bedieningssysteem en mogelijke zonwering of muggenramen. Oben biedt de keuze uit meerdere, uiterst functionele en gebruiksvriendelijke bedieningsystemen voor uw aluminium ramen: vast raam, naar binnen opendraaiend, valraam, draai-kiepraam, tuimelraam. Op basis van jouw situatie en verwachtingen stellen we beste oplossing voor.

Denk op voorhand ook na over mogelijke zonwering en muggenramen. Wil je een vast of schuivend muggenraam? Of misschien een muggendeur? Bij Oben integreren we deze probleemloos in onze raamsystemen. Helemaal op maat en in dezelfde kleur als je raamprofielen.

Denk aan je comfort

5. Vergeet de veiligheid niet

Behalve esthetiek en comfort, dragen aluminium ramen ook bij tot de veiligheid in huis. Ook hier bestaat er geen one size fits all-oplossing. Alles hangt af van je persoonlijke verwachtingen, gezinssamenstelling en toekomstplannen. Maar één ding staat vast: bij Oben geniet je sowieso van een hoge minimumveiligheid. Standaard maken we gebruik van het Invision Chrono Plus-veiligheidsbeslag, dat de veiligheid waarborgt door ramen op meerdere punten te sluiten.

Vergeet de veiligheid niet

Overtuigd van de keuze voor aluminium en wil je graag een offerte ontvangen voor jouw buitenschrijnwerk?
Contacteer dan onze offertedienst

  • Vrijblijvende offerte
  • Geen voorschotten
  • Gratis kleurstalen
  • 60 jaar vakmanschap
  • Productie in eigen atelier