Werkwijze & service

Oben draagt service en kwaliteit al meer dan 50 jaar hoog in het vaandel. Kiezen voor Oben, is kiezen voor zorgeloos wooncomfort! Onze schrijnwerkers zijn stuk voor stuk vaklui met jarenlange ervaring. Elke dag verfijnen ze hun talenten. Met de glimlach!

Maak de juiste keuze met Oben

Elk project begint met een tot in de puntjes verzorgde voorbereiding. De projectleider bespreekt samen met jou het hele dossier en maakt een overzichtstekening. De technische specialisten optimaliseren vervolgens alle ramen in functie van de afmetingen, het isolatieniveau, de vorm en de gewenste kleur. Zo gebruikt Oben voor elk raam de meest geschikte profielen.

Na het selecteren van alle onderdelen volgt het logistieke proces. Standaardprofielen, raambeslag en deursloten heeft Oben op voorraad. Glas, deurpanelen en lakwerk komen op bestelling.

Voor glanzende en matte profielen heb je de keuze uit ruim 200 kleuren. Coatex, de krasbestendige structuurlak van Reynaers Aluminium, is beschikbaar in meer dan 60 kleuren. Een aanrader trouwens. Want dankzij handig gebruik van het Lotus-effect blijft het aantrekken van vuil tot een minimum beperkt. De microstructuur van de coatexlak geeft het oppervlak een waterafstotend karakter. Vergelijk het met de blaadjes van de lotusbloem, die water afstoten en zo minder kans geven aan vuil om zich vast te hechten. Vandaar dus de benaming Lotus-effect. Waterdruppels rollen over de profielen en nemen het vuil mee weg.

Het lakken zelf gebeurt bij de firma Alural. Als onderdeel van de Reynaers-groep jouw beste garantie op kwaliteit!

Productie

Profielen op maat zagen

Profielen op maat zagen

Alle profielen zijn 7 meter lang bij het binnenkomen. Het op maat zagen is dan ook de eerste stap in het productieproces. In 95 % van de gevallen gebeurt dit automatisch, maar voor de kleinere profielen is handmatig zagen soms vereist.

Om kleurverschillen te vermijden, bouwt Oben ramen en deuren altijd op met profielen die samen gepoederlakt werden. Door alle bestellingen te optimaliseren in functie van elke order, blijft er zo een minimum aan schroot achter.

Resterende stukken zijn bovendien 100 % recycleerbaar, net als het zaagsel.

Na het zagen krijgt elk profiel een sticker met een barcode en de nodige informatie voor verdere verwerking.

Profielen bewerken

Profielen bewerken

Stap twee van het productieproces: het aanbrengen van gaten en uitsparingen in de profielen voor sloten, cilinders, scharnieren ...

Elk profiel is gekoppeld aan het centraal netwerk. Van zodra de operator het inscant via de barcode, krijgt de CNC-gestuurde bewerkingsmachine alle nodige orders. Dankzij deze doorgedreven automatisering zijn uitvoeringsfouten nagenoeg uitgesloten.

Assembleren en persen

Assembleren en persen

Als alle afzonderlijke profielen op maat gezaagd en bewerkt zijn, worden ze door een medewerker van Oben samengesteld tot echte raam- en deurdelen. Daarna gaan ze naar de persmachine voor het fixeren van de verschillende profielen. Na het persen injecteert de Oben-medewerker tweecomponentenlijm in de hoeken voor een extra stevige montage. Hierna zijn alle raam- en deurdelen perfect waterdicht en nooit meer los te krijgen.

Beslag monteren

Beslag monteren

Het beslag is het systeem waarmee je je ramen of deuren opent. Dit kan op verschillende manieren. Naast draai-, tuimel- en wentelramen, heb je ook kip-, draaikip- of kipdraai-systemen.

Welke type beslag je kiest, hangt af van het gewenste gebruik, maar ook van andere aandachtspunten, zoals de veiligheid. Op een kinderkamer, bijvoorbeeld, zorgt een afsluitbaar kipdraairaam voor extra gemoedsrust. Oben werkt al ruim 40 jaar met het beslag van Sobinco. Dit Belgische merk levert verschillende innovatieve types van zichtbaar en niet-zichtbaar beslag. Standaard gebruikt Oben de niet-zichtbare variant, waarvan je de scharnieren dus niet ziet zitten. En dat om twee redenen:

  1. Het garandeert een betere sluiting.
  2. Bovendien is het veel praktischer, er zit niks in de weg bij het schilderen of behangen.

Oben gebruikt Invision Chrono Plus van Sobinco. Dit onzichtbare beslag laat een zeer snelle montage toe en biedt een verhoogde inbraakveiligheid.

Vaste en opengaande delen assembleren

Vaste en opengaande delen assembleren

Is het beslag bevestigd, dan volgt de assemblage van de vaste en opengaande delen. Pas daarna kan je echt spreken van een raam. Ook allerlei opties, zoals rolluiken en verluchtingsroosters worden in deze fase in het raam ingebouwd.

Wist je trouwens dat Oben ook muggenramen en –deuren vervaardigt?

Glaslatten bevestigen

Glaslatten bevestigen

Glaslatten zorgen ervoor dat het glas goed vastklemt in je ramen. Veel fabrikanten verzagen de glaslatten al in het begin van het productieproces, samen met de andere bewerkingen. Maar dan laat de aansluiting van het glas dikwijls te wensen over. Daarom voorziet Oben hiervoor in een aparte bewerkingsfase.

Ziezo, nu is het raam klaar voor vertrek naar jouw werf!
Het plaatsen van het glas gebeurt op de werf. Waarom? Omdat het vanwege het hoge gewicht nu eenmaal niet anders kan.

Montage en nazorg

Niet alleen tijdens de productie, maar ook ter plaatse bij het monteren van jouw ramen, deuren of veranda, streeft Oben de beste kwaliteit na. Maar daar stopt het niet! In geval van eventuele problemen kan je altijd rekenen op een professionele hersteldienst.

Rondleiding voor elke klant!

Ga je in zee met Oben, dan krijg je na het opmaken van de offerte een uitgebreide rondleiding in de productiehal. Zo zie je onmiddellijk wat kwaliteit en service bij Oben betekenen.