Aluminium schuifdeuren, ideaal voor grote overspanningen

Aluminium is een oersterk materiaal waardoor je meteen stevige raamprofielen krijgt. En dat komt mooi uit wanneer je grote overspanningen moet overbruggen of slanke profielen bij een grote raampartij wil gebruiken. Bij schuifdeuren is aluminium dan ook het aangewezen materiaal.

 

Jouw aluminium schuifdeur in 4 stappen:

Toonzaal

 

1. GA VOOR HET PERFECTE UITZICHT

Aluminium schuifdeuren creëren een ongekende openheid. Dat gevoel van transparantie kan je versterken met discrete profielen die het raam bijna onzichtbaar maken. Bij Oben bekijken we samen met jou de mogelijkheden met aandacht voor de uitstraling van je woning, de overspanningen, het isolatieniveau en uiteraard het gebruiksgemak. Daarvoor beschikken we over de meest innovatieve systemen van Reynaers Aluminium. Stem de schuifdeur af op een van de door jou gekozen profielstijlen.


Toonzaal

2. KIES BIJPASSENDE KRUKKEN

Bij aluminium schuifdeuren draait alles om transparantie en openheid. Daarom werkt Oben met de elegante en verfijnde krukken van Reynaers Aluminium, die discreet opgaan in het totaalbeeld van jouw schuifdeur.

De krukken worden steeds voorzien in identiek dezelfde kleur als de door jou gekozen profielen, voor een maximale discretie.

Minder discreet zijn de antiallergische PURITY® krukken, die topdesign verenigen met een optimale ergonomie. Deze krukken zijn geschikt voor alle types van ramen, deuren en schuifdeuren.


Toonzaal

3. DENK AAN HET SCHUIFSYSTEEM

Het gebruikscomfort van aluminium schuifdeuren staat of valt met het schuifsysteem. Denk op voorhand na over je wensen, en aan de toekomst. Vandaag vormt een kleine overstap misschien geen probleem, maar op lange termijn biedt een quasi drempelloze overgang tussen binnen en buiten alleen maar voordelen. Zeker voor minder mobiele personen en kinderen. Daarom zorgt Oben voor een zo veilig en comfortabel mogelijke overgang.

Onze schuifdeuren kunnen uitgerust worden met een klassiek schuifsysteem of met een hefschuifsysteem:

  • Schuifsysteem: hierbij glijdt het aluminium vleugelprofiel met wielen over een rail.
  • Hefschuifsysteem: tilt de schuifdeur bijkomend op voordat ze over de rail glijdt. In gesloten toestand wordt het hefschuifsysteem verankerd. Dat biedt bijkomende voordelen op het vlak van isolatie, luchtdichtheid en diefstalpreventie.

 


Toonzaal

4. BEPAAL HOE DE SCHUIFDEUR OPENT

Hoe moet jouw aluminium schuifdeur openen? Met één bewegende vleugel of meerdere? Denk hier goed over na. Want jouw keuzes hebben een rechtstreekse invloed op het gebruiksgemak. Eén ding staat vast: wat je ook verwacht, Oben heeft de oplossing in huis.

  • Monorail: combinatie van een vast deel en een bewegende vleugel die langs de buitenzijde van het vaste deel schuift.
  • Duorail: bij dit systeem schuiven eventueel beide vleugels.
  • 3 Rail: dankzij de derde rail kan je extra bewegende vleugels integreren

Overtuigd van de keuze voor aluminium en wil je graag een offerte ontvangen voor jouw buitenschrijnwerk?
Contacteer dan onze offertedienst

  • Vrijblijvende offerte
  • Geen voorschotten
  • Gratis kleurstalen
  • 60 jaar vakmanschap
  • Productie in eigen atelier